VIND ONS

Oudercommissie Opening

Over ons De Vlinderboom

Waar staat De Vlinderboom voor?

Het team van De Vlinderboom bestaat uit enthousiaste en betrokken medewerksters, die variŽren in leeftijd, ervaring en achtergrond. Er is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind. Wij zorgen ervoor dat de kinderen in een veilige omgeving worden opgevangen. Vanuit deze veiligheid kan ieder kind zich op zijn eigen tempo ontwikkelen.

Voordat een kind naar De Vlinderboom komt, plannen wij een intakegesprek bij de ouders thuis. Daarnaast is er op het dagverblijf ook een gesprekje met de volgleidster van uw kind. Tijdens deze gesprekjes horen wij wat de gewoontes en bijzonderheden van het kind zijn. Hiermee wordt de basis voor het vertrouwen gelegd. Door op de juiste manier in te spelen op deze bijzonderheden, zorgen we ervoor dat de overgang van thuis naar het kinderdagverblijf (voor ouder en kind) zo soepel mogelijk verloopt.

De stimulering van de ontwikkeling richt zich vooral op de kinderen als persoon, zodat de kinderen leren om met anderen om te gaan. Hoe kun je rekening houden met anderen, maar zorg je er tegelijk voor dat anderen ook rekening houden met jou? Vaardigheden die belangrijk zijn in het latere leven.

Naast deze persoonlijke ontwikkeling bereiden wij kinderen voor op de schoolperiode. We werken met themaís waardoor kinderen met veel begrippen en handelingen kennis kunnen maken. De activiteiten vinden plaats op de groep, tijdens het buiten spelen (en kleinschalige uitstapjes) en in het atelier. Dit alles gaat op een speelse manier, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind.

Download

Aanmeldingsformulier Kinderdagopvang

Aanmeldingsformulier Peuterochtend

Rapport GGD inspectie

Pedagogisch Beleidsplan

Alle downloads in een overzicht

Navigatie

Over ons

Opening

Oudercommissie

Vacature

Contact

Contact

Kinderdagverblijf De Vlinderboom
Herstallenstraat 4
5051 TE Goirle
Tel: 013-5300436

info@kdvdevlinderboom.nl

www.kdvdevlinderboom.nl

Informatie


Neem voor meer informatie contact op met

Bas Breidenbach.
(directeur),

of bel met 013-5300436


design maxPK 2021; Foto's M de Jong. Privacy: deze website heeft geen cookies.